Wykonanie


5 stycznia w warszawskiej akademii Kurta Schellera odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których przygotowywaliśmy "Kuszącą kolację dla dwojga" z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem.

Maciej Wawryniuk zdradził, że nasze lodówki i spiżarnie pełne są afrodyzjaków, które można wykorzystać w przeróżnych kombinacjach
smakowych .




Po inspirującym wstępie, uczestnicy udali się do kuchni, by sprawdzić, jak teoria sprawdza się w praktyce. Wszyscy ostro wzięli się do pracy ponieważ przepisy i produkty były sporym wyzwaniem.


Dania, które wspólnie z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem przygotowaliśmy podczas warsztatów:
Szafranowe fetuccine z przegrzebkami i
szparagami
Podwójna rozkosz
Sola i
łosoś w miłosnym uścisku podana na
rukoli z puree z
ananasa
Krewetki z sosem z
pomarańczy aromatyzowanym
anyżem
Polędwica w
czerwonym winie pieczona w cieście francuskim

Świeże
owoce w filo z zabaglione

Na zakończenie warsztatów była wspólna uczta, podczas której uczestnicy warsztatów mogli spróbować wszystkich przygotowanych przez siebie dań.

Była to też okazja do wymiany opinii i pomysłów, a także podzielenia się wrażeniami z samym szefem kuchni, który chętnie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem ze wszystkimi.Potrawy i przepisy napewno będą dobrą inspiracją do nowych pomysłów w domowym zaciszu.

Wszyscy dostali prezenty pod postacią pięknego zestawu przypraw Kamis i form silikonowych .