Niniejszym z dumą prezentuję moją pierwszą rukolę, po raz pierwszy w życiu jestem ogrodnikiem/warzywnikiem, sama zasiałam, nazbierałam i podałam na obiad :)Składniki dla 4 osób:400 g filetu z łososia norweskiego1/4 ananasa1/4 kg truskawek3 łyżki sosu sojowegołyżka tartego imbiruDo podania:4 garście rukoli2 łyżki oliwy z oliwekryż ugotowany z szafranemŁososia umyć, osuszyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki mniej więcej 2 x 2 cm. Wymieszać z sosem sojowym i imbirem i odstawić na 30 minut. Truskawki umyć i odszypułkować. Ananasa obrać i pokroić na kawałki mniej więcej 2 x 2 cm. Na szpikulce do szaszłyków nadziewać naprzemiennie kawałki łososia, ananasa i truskawki. Na mocno rozgrzanej patelni grillowej smażyć po 2 minuty na każdej ze stron.Rukolę umyć, skropić oliwą, układać na każdym talerzu po garści rukoli a na niej upieczone szaszłyki. Podawać z szafranowymryżem.Smacznego!Przepis bierze udział w konkursie: