Wykonanie



na ciasto3 szkl
mąki1 szkl
cukru4
żółtka3 łyżki
śmietany1
margaryna Kasiaaromat rumowydodatkowo3
śmietanki Śnieżka1 szkl poziomek1 szkl
jagódmlekoowoce do przybraniaNa początku należy przygotować sobie szablon z papieru w kształcie 8
płatkowego kwiatu, taki by pasował nam na klosz czy talerz.Z podanych składników zagnieść ciasto , wałkować cienko i od szablonu wyciąć 3 takie kwiatki, jeden przed upieczeniem pociąć na osobne
płatki kwiatu.Upiec na rumiany kolor wszystkie elementy i wystudzić.
Jagody i
poziomki zmiksować osobno i dolać tyle
mleka by miały objętość 200 ml .. na każdym ubić jedną
śnieżkę. Masę kolejno przełożyć do szprycy i na przemian nałożyć na pierwszy placek. ps. dobrze jest przed nałożeniem masy, placki zmoczyć
mlekiem. Przykryć drugim kwiatkiem również lekko polanym
mlekiem. Na wierzch nakładać białą trzecią
śnieżkę ubitą bez
owoców i pozostałe z kolorowych jeśli nam zostało.
Płatki upieczone osobno dekorować szprycą i ustawić każdy na
boku tak by całość tworzyła kwiat. wszystko uzupełnić
owocami.Przepis opublikowany w