ßßß
Cookit - przepis na Pikantna pierś po chińsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pikantna pierś po chińsku
Składniki
Przyprawa chińska
Sos teriyaki
Marchew
Cebula
Olej
Bulion
Wykonanie
1 pierś podwójnapół łyżeczki
przyprawy chińskiej
5 smaków2 łyżki
sosu teriyaki
1
marchew
cebula
2 łyżki
oleju
kilka łyżek
bulionu
Pierś pokroić w kostkę, posypać
przyprawą 5 smaków
.
Cebulę
pokroić w kostkę ,
marchew
w słupki.W
wooku
rozgrzać tłuszcz, włożyć
cebulę
i
marchewkę
, kilka minut dodać
mięso
, dodać
sos teriyaki
. Przysmażyć od czasu do czasu mieszając, podlać
bulionem
i lekko odparować. Podawać z duszonymi ziemniaczkami i surówką.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/05/pikantna-piers-po-chinsku.html
Przepisy powiązane
Zupa krem z cukini
Zupa kalafiorowa - marchewkowa z zacierką
Kremowa zupa z porow i ziemniakow
Frytki z marchewki pieczone w piekarniku
Śledzie a la matias w oleju z cebulą
Składniki powiązane (0)