ßßß
Cookit - przepis na Sajgonki z Łowiczem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sajgonki z Łowiczem
Składniki
Papier ryżowy
Makaron ryżowy
Grzyby
Mięso mielone
Czosnek
Imbir
Sos sojowy
Sos chiński
Przyprawy
Olej
Wykonanie
papier ryżowy
55 g
makaronu ryżowego
10 g
grzybów
mun150 g
mięsa mielonego
2 ząbki
czosnku
pół łyżeczki
imbiru
1 łyżka
sosu sojowego
1 łyżka
sosu chińskiego
Łowiczpół łyżeczki
przyprawy
do potraw chińskich1 łyżka
oleju
Grzyby
mun ugotować,
makaron
zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem do napęcznienia. Na patelnię włożyć posiekany
czosnek
,
olej
,
mięso mielone
imbir
i inne
przyprawy
oraz ugotowane i posiekane w paseczki
grzyby
mun. Smażyć ok 10 min.
Makaron
odcedzić włożyć do naczynia i przeciąć nożem kilka
razy
, dodać sos Łowicz i przysmażone
mięso
z
grzybami
.
Papier ryżowy
moczyć w letniej wodzie, nakładać po łyżce nadzienia i zwijać sajgonki. Smażyć na
oleju
na rumiany kolor, podawać z
chińskim sosem
Łowicz.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/03/sajgonki-z-owiczem.html
Przepisy powiązane
Paluszki mięsne w papierze ryżowym
Sajgonki - Buszująca w kuchni
Makaron ryżowy z tofu i marchewką w sojowym sosie
Mun - mung z ryżowym makaronem
Sajgonki z krewetkami
Składniki powiązane (0)