ßßß
Cookit - przepis na Paluszki mięsne w papierze ryżowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paluszki mięsne w papierze ryżowym
Składniki
Mięso mielone
Imbir
Czosnek
Sos sojowy
Przyprawa chińska
Sos chiński
Żółtko
Papier ryżowy
Wykonanie
200 g
mięsa mielonego
pół łyżeczki
imbiru
1 ząbek
czosnku
2 łyżeczki
sosu sojowego
szczypta
przyprawy chińskiej
3 łyżeczki
sosu chińskiego
Łowicz1
żółtko
papier ryżowy
Mięso
wymieszać z
przyprawami
i zmiętym
czosnkiem
, dodać
żółtko
i sosy, dokładnie wymieszać.
Papier ryżowy
moczyć w letniej wodzie, nakładać łyżeczką pasek
mięsa
przez środek kółeczka złożyć na pół docisnąć i zwinąć w rulonik zawijając również brzegi by nam nie uciekło nadzienie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem Łowicz chińskim lub słodko- kwaśnym i dodatkowo z
chrzanem
żurawinowym
albo wasabi.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/03/paluszki-miesne-w-papierze-ryzowym.html
Przepisy powiązane
Sajgonki z Łowiczem
Czosnek po japońsku z sosem sojowym
Sajgonki z mięsnym farszem
Pierś kaczki z chrupiącym imbirem
Od kuchni..Spring Rolls warzywne
Składniki powiązane (0)