ßßß Cookit - przepis na Paluszki mięsne w papierze ryżowym

Paluszki mięsne w papierze ryżowym

nazwa

Wykonanie

200 g mięsa mielonego
pół łyżeczki imbiru
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki sosu sojowego
szczypta przyprawy chińskiej
3 łyżeczki sosu chińskiego Łowicz
1 żółtko
papier ryżowy
Mięso wymieszać z przyprawami i zmiętym czosnkiem, dodać żółtko i sosy, dokładnie wymieszać.
Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać łyżeczką pasek mięsa przez środek kółeczka złożyć na pół docisnąć i zwinąć w rulonik zawijając również brzegi by nam nie uciekło nadzienie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem Łowicz chińskim lub słodko- kwaśnym i dodatkowo z chrzanem żurawinowym albo wasabi.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/03/paluszki-miesne-w-papierze-ryzowym.html