ßßß Cookit - przepis na Golonka indycza w kapuście

Golonka indycza w kapuście

nazwa

Wykonanie

3 golonki ok 1 kg
1 kg kapusty kiszonej
1 marchewka
1 cebula
szczypta kminku
szczypta majeranku
szczypta pieprzu
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
Kapustę wypłukać, zalać wodą zagotować i odcedzić.
Pod kapustę włożyć golonki. Na wierzch zetrzeć na tarce marchewkę i dodać pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Dodać olej i ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z pieczywem.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/02/golonka-indycza-w-kapuscie.html