ßßß
Cookit - przepis na Pierożki z mięsem do zup
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierożki z mięsem do zup
Składniki
Mąka
Olej
Mięso z kurczaka
Pieczarki
Cebula
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Wykonanie
ciasto450 gr
mąki
300 ml wrzątku1 łyżka
oleju
nadzienie250 gr gotowanego
mięsa z kurczaka
100 gr
pieczarek
1 mała
cebula
2 łyżki
natki pietruszki
sól
,
pieprz
,1
jajko
łyżka
oleju
1 łyżka
bułki tartej
Mąkę
wymieszać z
proszkiem do pieczenia
dodać
olej
, zalać wrzątkiem, początkowo wymieszać łyżką po czym zagnieść jak każde ciasto.Przygotować nadzienie;
Pieczarki
i
cebulę
przysmażyć na łyżce
oleju
. po czym zmielić je razem z
mięsem
. Dodać
jajko
,
przyprawy
,
bułkę tartą
i wymieszać ..Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/01/pierozki-z-miesem-do-zup.html
Przepisy powiązane
Placuszki z pieczarek
Pierożki Ravioli + film
Pierogi z pieczarkami
Pieczarki nadziewane serem pleśniowym
Pieczarki nadziewane z piekarnika
Składniki powiązane (0)