ßßß
Musicie sprobowac! :)10 sloikow12 szklanek winogron ( w oryginalnym przepisie czerwone, wzielam zielone)garsc swiezych platkow rozanych2 szklanki cukru zelujacego 2:11 lyzeczka kwasku cytrynowegoWinogrona umyc, oberwac, wlozyc do garnka, wlac 3/4 szklanki wody, dodac umyte platki roz. Zagotowac, gotowac przez 10 minut, ostudzic i wstawic do lodowki na noc. Na drugi dzien przelac przez sito i przetrzec. Dodac kwasek cytrynowy, gotowac 40 minut na niewielkim ogniu, dodac cukier zelujacy, wymieszac, gotowac przez 5 minut, napelnic sloiki i zakrecic ustawiajac do gory dnem, aby sie zamknely.Przepis na podstawie: "101 przepisow" Swiata Kobiety, tom 12.czwartek, 17 września 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »