ßßß


(zrodlo zdjec)Natomiast, ja jak co roku w tym czasie probuje wam przyblizyc nieco kuchnie z tego regioniu, ktory stal sie moim domem.Tym razem zapraszam na bawarskie sniadanie, czyli Radiesdip- serek twarogowy z rzodkiewkami, szczypiorkiem i ziolami. Proste i pyszne.
Dla 4 osob:100 g rzodkiewek lub bialej rzodkwi1/4 preeczka szczypiorku1/4 peczka pietruszki250 g serka twarogowego2 lyzki oleju slonecznikowegoszczypta soli ziolowejszczypta granulowanego czosnkuszczypta bialego pieprzusolRzodkiewki drobno posiekac, kilka plasterkow odlozyc do dekoracji. Posypac sola, wymieszac i odstawic na 15 minut, az puszcza sok. Szczypiorek i pietruszke drobno posiekac. Twarozek wymieszac z olejem, dodac ziola, naastepnie odlac wode z rzodkiewek i rzodkiewki wymieszac z twarozkiem. Doprawic do smaku sola ziolowa, czosnkiem i bialym pieprzem. Przelozyc do miseczki ozdbiajac rzodkiewka, szczypiorkiem i pietruszka.Przepis z: "Lisa. Wohnen & dekorieren"