ßßß
Cookit - przepis na ŻEBERKA FASZEROWANE.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ŻEBERKA FASZEROWANE.
Składniki
Żeberka
Włoszczyzna
Cebula
Korniszony
Papryka konserwowa
Pieczarka świeża
Żółty ser
Jajko
Olej
Bułka tarta
Vegeta
Ziele angielskie
Pieprz
Wykonanie
SKŁAD- 2 paski
żeberek
- świeża
włoszczyzna
- 1 duża
cebula
-
ogórek korniszon
-
papryka konserwowa
-
pieczarka świeża
-
ser żółty
-
jajka
do panierowania-
olej
do smażenia-
bułka tarta
do obtoczenia-
vegeta
-
ziele angielskie
-
pieprz
WYKONANIE
Żeberka
myjemy oczyszczamy z błonekzalewamy zimną
wodą
dodajemy pęk świeżej
włoszczyzny
ziele angielskie
pieprz
vegetę
gotujemy na średnim ogniu
żeberka
muszą być tak miękkie żeby można było wyjąć kości w dziurki po kościach wkładamy przygotowane warzywa i
ser
(warzywa kroimy w paski)jeśli otworki są zbyt małe do faszerowanie ,możemy naciąć
żeberko
będzie nam lepiej faszerowaćTak nafaszerowane
żeberka
obtaczamy w
jaju
i
bułce tartej
smażymy na
oleju
układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemypod przykryciem 50 minut żeby były miękkieaby
żeberka
były chrupiące kilka minut przed końcem pieczenia odkrywamy.
Źródło:
http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2015/07/zeberka-faszerowane.html
Przepisy powiązane
SZYNKA Z DODATKAMI.
SZYNKA Z DODATKAMI.
SZYNKA Z DODATKAMI.
SZYNKA Z DODATKAMI.
SZYNKA Z DODATKAMI.
Składniki powiązane (0)