ßßß Cookit - przepis na ŻEBERKA FASZEROWANE.

ŻEBERKA FASZEROWANE.

nazwa

Wykonanie

SKŁAD
- 2 paski żeberek
- świeża włoszczyzna
- 1 duża cebula
- ogórek korniszon
- papryka konserwowa
- pieczarka świeża
- ser żółty
- jajka do panierowania
- olej do smażenia
- bułka tarta do obtoczenia
- vegeta
- ziele angielskie
- pieprz
WYKONANIE
Żeberka myjemy oczyszczamy z błonek
zalewamy zimną wodą
dodajemy pęk świeżej włoszczyzny
ziele angielskie
pieprz vegetę
gotujemy na średnim ogniu
żeberka muszą być tak miękkie żeby można było wyjąć kości w dziurki po kościach wkładamy przygotowane warzywa i ser(warzywa kroimy w paski)
jeśli otworki są zbyt małe do faszerowanie ,możemy naciąć żeberko
będzie nam lepiej faszerować
Tak nafaszerowane żeberka obtaczamy w jaju i bułce tartej
smażymy na oleju
układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy
pod przykryciem 50 minut żeby były miękkie
aby żeberka były chrupiące kilka minut przed końcem pieczenia odkrywamy.
Źródło:http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2015/07/zeberka-faszerowane.html