Wykonanie
Nadszedł dzień podsumowania mijającego roku, chwila zastanowienia nad naszymi osiągnięciami, tym, co udało się zrealizować, a czego nie, nad narzuconymi sobie postanowieniami. Obojętnie czy te 12 miesięcy wstecz zaliczacie do mniej czy też bardziej udanych- warto, aby ten ostatni dzień z 365 spędzić jak najlepiej, więc tak też zamierzam zrobić, a pierwszy punkt
planu to pyszne śniadanie.

Od sierpnia przekonuję Was, że dobre śniadanie to podstawa udanego dnia i mam nadzieję, że skutecznie. Ostatnimi czasy odkryłam, że na owsiance świat się wcale nie kończy i zaczęłam eksperymentować z innymi śniadaniowymi pysznościami. Mug
cake gościł już kilka
razy na moim talerzu- w wydaniu klasycznym (KLIK) oraz
malinowym (KLIK), ale tym razem to jego nieco odmieniona, wegańska wersja.

Pyszne ciacho z kubka to świetna opcja jeśli nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku. Poza tym, mimo braku
białego cukru i innych słodzideł, jest bardzo słodkie, a dzięki dodatkowi
kardamonu- niezwykle aromatyczne. Dodatki to wyłącznie Wasz wybór, ale dobrze sprawdzi się tu
serek wiejski,
dżem,
owoce lub dodatkowe
masło orzechowe. Puśćcie
wodze fantazji, niech to ostatnie śniadanie tego roku będzie iście królewskie!Odnosząc się jeszcze do nagłówka, muszę przyznać, że z jednej decyzji podjętej w ciągu minionych 12 miesięcy jestem niezwykle zadowolona. Jak można się domyśleć chodzi tu o tego oto bloga. Początkowo nie byłam zupełnie przekonana, czy to aby na pewno dobry pomysł i szczerze wątpiłam, że znajdą się osoby, które zechcą tu regularnie zaglądać. Ku mojemu zaskoczeniu powstało
grono stałych odbiorców, które stale się powiększa i motywuje mnie do działania, za co chciałam Wam bardzo podziękować. Mam nadzieję, że nadal będziecie "mnie" tu odwiedzać, a za rok
będę mogła kierować do Was podobne podziękowania. Na tym koniec refleksji, jeszcze raz dziękuję i wracam do tematu.Sam mug
cake to około 329kcal w tym 10,7g
białka, 15,2g tłuszczu oraz 37,6g węglowodanów .

SKŁADNIKI:50g
banana15g
otrębów owsianych10g
mąki owsianej10g
mąki pszennej razowej10g
masła orzechowego bez
soli i
cukru Primavika (do kupienia tutaj)15g
masła migdałowego Primavika (do kupienia tutaj)
kardamon1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
wodyPRZYGOTOWANIE:
Banana rozgnieść widelcem w dużym kubkuDodać pozostałe składniki oraz
wodę i dokładnie wymieszać- ciasto powinno być dość gęstePiec w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty na mocy około 900WMug cake'a podawać z ulubionymi dodatkamiZ okazji zbliżającego się wielkimi krokami Nowego Roku, chciałabym życzyć Wam zdrowia, realizacji wszystkich
planów, mnóstwa pozytywnej energii i siły do działania, motywacji do zmian. Nie zapominajcie o uśmiechu, radości z najprostszych rzeczy. Wszystkie niepowodzenia niech przyniosą cenną naukę na przyszłość, a to, co sobie wymarzyliście niech spełni się dając szczęście i satysfakcję.Szczęśliwego Nowego Roku!


