Wykonanie


Lodówkowa
dyniowo jogurtowa** owsianka z
siemieniem lnianym,
cynamonem,
migdałami,
daktylami. Przełożona
borówkami amerykańskimi** użyłam naturalny
sojowy od AlproW czwartek ( 20 . 08) minął dokładny rok odkąd postanowiłam zrobić krok do przodu w diecie wegetariańskiej i przeszłam na weganizm.Czy żałuję?Oczywiście, że nie. Przede wszystkimi wspaniale się czuję, stan cery i włosów bardzo mi się poprawił ( a na tym najbardziej mi zależało). Ale co najważniejsze spróbowałam mnóstwo różnych potraw, co mnie najbardziej cieszy. No i moje codzienne potrawy stały się jeszcze bardziej kolorowe <3Na początku i moja rodzina była zaskoczona moja decyzją, ale teraz się już przyzwyczaili, że wcinam w ogromnych ilościach
buraczki, przegryzając
brokułem, a na deser raczę się słodkimi
bananami maczanymi w sosie czeko :DA to kolaż ze zdj potraw, które najbardziej zapadły mi w pamięci przez ten rok

1. Pierwszy placek wegański2. Drożdżówka wegańska3. Pączek wegański4. Jagielnik, który zrobiłam na moją osiemnastkę5. Knedle z
kaszy jaglanej6. Wegański lunchbox, który codziennie zabierałam ze sobą do szkoły7. Wegańskie gołąbki8. Pierwsze
lody bananowe9. Raw day10. Naleśniki z gryki11.Burger od Novej Krovy12.Burger od Papuvege13.
Curry od Korzenie14.
Ciastka z
ciecierzycy15.
Lody wegańskie w BO TAK Wege przestrzeń16.
Lody od Zielonego TalerzaMiłego poniedziałku :*