Wykonanie
            Dziś opiszę, jak przygotować do smażenia i usmażyć 
rybę pangę.Składniki:
filet z pangijajkopieprzwegetaolejKroimy kupione 
filety z ryby.

Pokrojona 
ryba.Rozbijamy 
jajko i dodajemy do niego trochę 
wegety. Również troszkę 
wegety sypiemy na 
rybkę. Następnie 
jajko to bełtamy i dodajemy 
pieprzu. Przygotowujemy 
bułkę tartą, do której dosypujemy 
mąki i to mieszamy. Można również wg własnego uznania osobno wymoczyć 
rybę w 
bułce tartej a następnie w 
mące (niekoniecznie 
bułkę i 
mąkę mieszając ze sobą).
 Bułka tarta
Bułka tarta z 
mąką.Przyszedł czas na zamoczenie 
ryby w 
jajku. Niech ona sobie leży w tym 
jajku podczas gdy my rozgrzewamy 
olej na patelni.Przed wrzuceniem 
ryby na patelnię, maczamy ją w 
bułce tartej (z 
mąką).
 Ryba
Ryba wrzucana na patelnię.Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy do momentu uzyskania złocistego koloru, po czym odwracamy 
rybę i smażymy z drugiej strony.Porada: by przy odwracaniu 
ryby nie chlapał na nas tłuszcz, należy tak przechylić patelnię, by pod odwracaną 
rybą go nie było.Na koniec, po wyciągnięciu 
pangi z patelni, można dodać 
margaryny i roztopić ją, by 
mieć tłuszcz, którym polejemy 
ziemniaki.

Usmażona 
panga.Życzymy smacznego!