Składniki:0,5 kg surowej białej kiełbasy4 jajka30 dkg grzybów leśnych/pieczarek400 ml koncentratu Żurku Śląskiego100 g śmietany 18%1 kostka bulionu grzybowegomała cebula2 ząbki czosnkusól i pieprzmajeranek1 liść laurowyWykonanie:Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Grzyby leśne/pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Zagotować ok. 2 litry wody, dodać białą kiełbasę. Gotować ok. 15 minut. Następnie dodać grzyby leśne/pieczarki oraz w/w przyprawy, gotować ok. 15 minut. Na koniec dodać koncentrat żurku i śmietanę, całość gotować 10 minut. Jajka obrać i podzielić na ćwiartki a kiełbasę pokroić w grubsze krążki. Na talerz położyć pokrojone jajko wraz z kiełbasą i zalać ugotowanym żurkiem.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.