Sernikowych wariacji ciąg dalszy . Czy sernik mi się kiedyś znudzi ? Hmmm... zdecydowanie nie ! :) Ciasto proste , szybkie i dość tanie jak na sernik . Po prostu idealne na każdą okazję , jedyny minus trzeba poczekać minimum 3 h zanim będzie gotowe :) spód: 20 herbatników 8 kostek białej czekolady (1/3 tabliczki) 8 kostek gorzkiej czekolady 6 łyżki mleka masa: 500 g waniliowegoserka śmietankowego 120 g cukru (dałam 100 g) 390 g jogurtu naturalnego 250 g śmietanki kremowej 20 g żelatyny 50 ml wrzątku 100 g stopionej białej czekolady 100 g stopionej gorzkiej czekolady 1. Spód : Herbatniki pokruszyć ( mogą być większe i mniejsze kawałki ) , czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i zmieszać z herbatnikami . Ciasno ubić na foremce tortowej 21 cm i włożyć do lodówki by się schłodziło. 2 Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić do przestudzenia 3. Ubić śmietankę 4.Utrzeć serek z cukrem, wanilią i jogurtem. Dodać ubitą śmietankę.Dodać żelatynę . Powstałą mieszaninę dodać do sera i dokładnie wymieszać. 5.Podzielić masę na pół. Do jednej części dodać stopioną białą czekoladę, do drugiej – gorzką. Starannie, ale szybko wymieszać. 6. Nakładać łyżką obie masy na przemian (kupkami) na schłodzony spód. Czubkiem noża delikatnie przemieszać, by uzyskać efekt marmuru. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. ,