Wykonanie
Ostatnio udało mi się znaleźć
makaron kukurydziany w bardzo dobrej cenie. Od razu trafił do koszyka. Polecam osobom na diecie bezglutenowej - Biedronka ;)! Dziś postanowiłam przyrządzić go na śniadanie w bardzo słodkiej, świątecznej wersji. Podałam go z
makowo - korzennym sosem 'mlecznym' z
suszonymi morelami,
daktylami jak i
cytrusową nutą skórki z
pomarańczy oraz z
cytryny . Jak świątecznie to z
pomarańczą właśnie! Oczywiście, nie mogłam pominąć chrupiących
orzechów włoskich, a całość dodatkowo posypałam jeszcze prażonymi
płatkami migdałowymi . Generalnie to zaszalałam, tak jak wczoraj z
masłem orzechowym tak dziś z ilością
makaronu, ale tego mi potrzeba - próbna z matematyki mnie czeka :)

makaron kukurydziany z
makowo-korzennym 'sosem' z
suszonymi morelami,
daktylami, skórką z
pomarańczy i
cytryny,
orzechami włoskimi,
pomarańczą i prażonymi
płatkami migdałowymicorn pasta with poppy seed-gingerbread sauce with dried apricots, dates, orange peel and lemon, walnuts, orange and toasted almond flakes

Sos : łyżka mielonego
maku,
przyprawa korzenna, posiekane
morele i
daktyle, skórka
pomarańczy oraz
cytryny - zalać na noc mniej więcej 1/3 szkl.
mleka roślinnego. Rano wymieszać z ugotowanym
makaronem. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Powoli coraz bardziej wczuwam się w świąteczny klimat. Pogoda wcale mi w tym nie przeszkadza, choć bardzo chciałabym zobaczyć ten biały puch... Chyba już przywykliśmy do tego, że nasze święta są szare. To dowód na to jak wielkie zmiany zachodzą na całym świecie. Za rok może do Ameryki? Tam na pewno będzie śnieg :D W każdym razie, nie tylko o to chodzi w święta. Liczą się nasze uczucia i czas spędzony z bliskimi, także nie pogubmy się w tym przedświątecznym szale zakupów i przygotowań ;)Miłego dnia!