ßßß
Vegan spring rollsSKŁADNIKI (na 1 porcję):5 płatów papieru ryżowego60 g ugotowanego makaronu ryżowego2 pokrojone marchewki1 szklanka pokrojonej czerwonej kapustymłody imbir do sushirukolasezam na sos:2 łyżki tahini1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka syropu z agawykawałek (0,5 cm) imbiru2 łyżki wodyWYKONANIE:Składniki na sos blendujemy, a następnie odstawiamy sos do zgęstnienia na kilka minut. Papier ryżowy moczymy pod bieżącą wodą (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), układamy w środku nadzienie i zawijamy spring rollsy. Podajemy z sosem i dojadamy to, co nie zmieściło się w spring rollsach ;)
***Szkoła absorbuje sporą część mojego czasu wolnego, ale już w czwartek idziemy z Zuzą na otwarcie nowej wege knajpki w Poznaniu. W końcu trzeba mieć priorytety, a jedzenie zawsze będzie stać wyżej od nauki #sorrynotsorry.