Wykonanie

I nareszcie
tarta zagościła u mnie w kuchni. Ile to czasu upłynęło odkąd postanowiłam zrobić jakąkolwiek. Oczywiście musiałam eksperymentować, nie mogłam się powstrzymać. :D Tym razem wypadło na kruche ciasto z użyciem
mąki żytniej i słodziutki krem bez użycia
cukru. Zapraszam po przepis!

Przepis na ciasto:1,5 szklanki
mąki żytniej2
jajka1/4 szkl.
olejubardzo duuuużo
wiórków kokosowych - na poważnie..100 g :DKrem :900 g
bananów1 opakowanie budyniu
waniliowego (40g)

W przypadku ciasta wszystkie składniki wymieszać ze sobą, tak aby konsystencja była dosyć zbita i dała się formować. Ułożyć ciasto w formie, aby było po upieczeniu do wypełnienia kremem. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 170 C, ok.30 minut. Do zrumienienia.
Banany zmiksować z odrobiną
wody mineralnej (kilka łyżek). Dodać
budyń w proszku, i wymieszać. Całość wlać do upieczonej tarty, i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika. Dla podpieczenia, zrumienienia. Zmniejszyć temperaturę.Wskazówki do tarty:Podczas pieczenia na wierzchu ciasta może pojawić się bardzo cienka warstwa tłuszczu (z wiórków i z
oleju), wystarczy wyjąć tartę pod koniec pieczenia, i odsączyć płyn papierowym ręcznikiem.Pozostawić do ostudzenia, udekorować. I gotowe!Pychotka, spróbujcie!