ßßß Cookit - przepis na Farfalle z cukinią, pomidorami, fetą i orzechami

Farfalle z cukinią, pomidorami, fetą i orzechami

nazwa

Wykonanie

Makaronowe kokardki w bardzo miłym towarzystwie...
Pomysł na szybki, pyszny, ciekawy obiad. Cukinia i pomidory to jeden z moich ulubionych warzywnych duetów do dań z makaronem. Tym razem dodatkowo z fetą i różnymi rodzajami orzechów. :)
Składniki dla 2 osób:
200 g makaronu w kształcie kokardek - farfalle,
pół cukinii,
2 pomidory malinowe,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 ząbki czosnku,
kawałek sera feta,
garść orzechów, np. mix włoskich, laskowych i migdałów,
czarny pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Pomidory kroimy w kostkę, cukinię wzdłuż na cztery części, a następnie w cieniutkie plasterki. Czosnek ścieramy na tarce lub zgniatamy w prasce.
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek, podpiekamy czosnek, następnie dodajemy cukinię, a po kilku minutach pomidory. Smażymy przez kilka minut, mieszając od czasu. Doprawiamy pieprzem i solą.
Ser feta kroimy w kostkę.
Na talerzach układamy makaron, następnie cukinię i pomidory, kawałki sera feta i orzechy.
SMACZNEG O ŻYCZY KUCHNIA LETYC JI ! :))
Źródło:http://kuchnialetycji.blogspot.com/2015/08/farfalle-z-pomidorami-cukinia-feta-i.html