ßßß Cookit - przepis na Słoiczkowo znów ... i wciąż truskawkowo... z tofu.

Słoiczkowo znów ... i wciąż truskawkowo... z tofu.

nazwa

Wykonanie

Tak tak, ja truskawki jeszcze mam :)
Morelowo-poziomkowy krem z pełnoziarnistej kaszy bulgur (Martino Taste) na bazie tofu podany z musem truskawkowo-porzeczkowym, jagodami i bezglutenowym batonikiem zbożowym w czekoladzie
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g pełnoziarnistej kaszy bulgur
napar z czarnej herbaty cejlońskiej
szczypta soli
200 g tofu silken
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
2-3 łyżki mąki kokosowej
morela i garść poziomek
Kaszę ugotować na herbacie, a następnie ostudzić.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kokosową, tofu i solą oraz zmiksować na gładki krem.
Dodać pokrojoną małą morelę i garść poziomek. Ponownie zmiksować.
Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać jeszcze mąki kokosowej.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/08/soiczkowo-znow-i-wciaz-truskawkowo-z.html