Wykonanie
Dawno nie było naleśników, a to w końcu moje ulubione danie. Dawniej pojawiały się u mnie wyłącznie w tradycyjnej formie - z
mąki pszennej, smażone na
oliwie. Z czasem, gdy moja dieta zaczęła się zmieniać, ulubione potrawy zaczęły dopasowywać się do niej. I tak dziś na obiad zajadamy się bezglutenowymi naleśnikami z
musem jabłkowym bez dodatku
cukru. Wszystko jest zdrowe i pyszne, dużo lepsze niż w tradycyjnej wersji :)przepis na 6 naleśników

4 łyżki
mąki z prosa ( ja swoją kupiłam tutaj)2 łyżki
mąki z tapioki (ja swoją kupiłam tutaj)3 łyżki
mąki ryżowej2
jajkaszklanka
mleka lub
wodyszczypta
solimus jabłkowy KLIKDo miski miksera przesyp
mąkę z prosa,
mąkę z tapioki i
mąkę ryżową. Następnie dodaj
sól,
jajko i
wodę lub
mleko. Miksuj, tak aby uzyskać gładkie ciasto bez grudek. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni ok. 1 minuty. Podawaj z
musem jabłkowym lub świeżymi
owocami :)Smacznego :)