ßßß
Składniki / Ingredients:4 naleśniki / 4 pancakes2 opakowania serków Arla Apetina pomidory i bazylia / 2 packages of cream cheese Arla Apetina tomatoes and basilkilka plastrów wędzonego boczku (podsmażamy je na patelni do zarumienia się) / a few slices of smoked bacon (fry them in a pan until golden brown two sides)1 papryczka chili (kroimy ją w kostkę) / 1 chilli pepper (cut it into cubes)2 ząbki czosnku (kroimy go w kostkę) / 2 cloves garlic (cut it into cubes)kilka zielonych oliwek (kroimy je)/ a few green olives(cut it)sos pomidorowy / tomato saucestarty żółty ser / grated cheesePrzygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji:2Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy je serkiem, kładziemy plastry boczku, następnie posypujemy je papryczką chili i czosnkiem. Zwijamy naleśniki tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki startym serem, polewamy sosem i posypujemy oliwkami. Smacznego!*****We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then, we smear them cheese, we put slices of bacon, then we sprinkle them chili peppers and garlic. We roll pancakes creating a roll. Ready warp, we cut the pancake into several parts (small rolls). To taste, we sprinkle grated cheese, pour the sauce and sprinkle with olives. Enjoy your meal!Przepis na sos pomidorowy / Recipe for tomato sauce