Wykonanie
Składniki / Ingredients:4 naleśniki / 4 pancakes2 opakowania
serków Arla Apetina pomidory i
bazylia / 2 packages of cream cheese Arla Apetina tomatoes and basilkilka plastrów
wędzonego boczku (podsmażamy je na patelni do zarumienia się) / a few slices of smoked bacon (fry them in a pan until golden brown two sides)1
papryczka chili (kroimy ją w kostkę) / 1
chilli pepper (cut it into cubes)2 ząbki
czosnku (kroimy go w kostkę) / 2 cloves garlic (cut it into cubes)kilka zielonych
oliwek (kroimy je)/ a few green olives(cut it)
sos pomidorowy / tomato saucestarty
żółty ser / grated cheesePrzygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji:2Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek.
Potem smarujemy je
serkiem, kładziemy plastry
boczku, następnie posypujemy je
papryczką chili i
czosnkiem. Zwijamy naleśniki tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki
startym serem, polewamy sosem i posypujemy
oliwkami. Smacznego!*****We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then, we smear them cheese, we put slices of bacon, then we sprinkle them
chili peppers and garlic. We roll pancakes creating a roll. Ready warp, we cut the pancake into several parts (small rolls). To taste, we sprinkle grated cheese,
pour the sauce and sprinkle with olives. Enjoy your meal!Przepis na
sos pomidorowy / Recipe for tomato sauce