Wykonanie
Zastanawiam się, czy może być coś lepszego niż tarta?Ciasto, które delikatnie chrupie w buzi, wypełnione po brzegi ulubionym nadzieniem. Żaden inny wypiek nie
daje tylu możliwości jak
tarta, która może być zarówno wytrawna, jak i słodka.Na naszym blogu wiele już było tart, ale ze względu na powyższe czynniki jeszcze wiele ich będzie, gdyż mi one nigdy się nie znudzą.W tej połączyłam moje 3 największe miłości:
mleko,
cynamon i
maliny.Być może nie jest to oczywisty wybór i trochę się bałam, że nie będzie to dobrze smakowało, ale...kochani, jednak warto eksperymentować, jeśli efektem mają być TAKIE rzeczy :)Jeśli ktoś nie za bardzo toleruje
cynamon to oczywiście może go zastąpić inną
przyprawą, jednak muszę przyznać, że po spróbowaniu tej tarty łatwo można się do niego przekonać :)Produkty:Na spód:u mnie cały czas niezawodny ten : http://delicious-precious.blogspot.com/2013/04/v.htmlWypełnienie:500 ml
mlekacynamon3
żółtkaok.80 g
cukru pudru3 łyżki
mąki kukurydzianejłyżka
masłaszczypta
solimalinyEtapy przygotowania:spód wykonaj dokładnie jak w tej tarcie: http://delicious-precious.blogspot.com/2013/04/v.html
Mleko wlej do garnka i zagotuj z
cynamonem( ilość zależy od Was), doprowadź do wrzeniaZmniejsz ogień i pod przykrywką gotuj 5 minutPrzecedź
mleko do dzbanka, przez sitko o bardzo małych oczkachW misce utrzyj
żółtka,
cukier i
mąkę kukurydzianąStopniowo wlewaj gorące
mleko, cały czas mieszając(najlepiej mikserem), tak by uniknąć grudekCałość wlej do garnka i mieszaj dopóki nie zgęstniejePo ostygnięciu, dodaj
masło i
sólKrem wlej do formy z upieczonym
ciastem i piecz w temp.210 C przez ok.15(krem musi się ściąć, inaczej po wyjęciu będzie płynny, więc obserwujcie ciasto w piekarniku )Na koniec posyp tartę
malinami- im więcej, tym lepiej :)



I just
love it ! :)