Wykonanie
Uwielbiam połączenie smaku
syropu klonowego i
orzechów pecan. Te dwa składniki są dla siebie wprost stworzone! Dzisiaj dzielę się przepisem na wyjątkowo puszyste, chrupiące z wierzchu i wilgotne wewnątrz aromatyczne babeczki. Musicie koniecznie ich spróbować, są przepyszne! Gorąco polecam!

Na ok. 15 babeczek przygotuj:1 szklankę
syropu klonowego1 szklankę
orzechów pecan1/2 szklanki kwaśnej
śmietany 18%2 szklanki
mąki1 płaską łyżeczkę
proszku do pieczenia1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej2
jajka1 łyżeczkę pasty z
wanilii lub nasiona z 1
laski wanilii1/2 szklanki
oleju z pestek
winogron ( może być
słonecznikowy lub rzepakowy)Odłóż garść
orzechów do dekoracji, resztę grubo posiekaj. Wymieszaj wszystkie mokre składniki w jednej misce i suche w drugiej. Następnie przełóż mokre do suchych i wszystko wymieszaj. Nałóż ciasto do 3/4 wysokości papilotek. Każdą babeczkę ozdób
orzechami pecan. Piecz je w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 26 minut. Smacznego!