ßßß
SKŁADNIKI:2 jajka3/4 szklanki cukru1 szklanka maślanki1/2 szklanki oleju3 łyżki likieru kokosowego1 3/4 szklanki mąkipłaska łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody1/2 szklanki wiórków kokosowychmasło i bułka tarta do wysmarowania formyLukier:1/2 szkl cukru pudru1 łyżka soku z cytryny1 łyżka likieru kokosowego1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać maślankę, olej i likier kokosowy.2. Mąję wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i wiórkami kokosowymi. Połączyć dokładnie z mokrymi składnikami.3. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka ok 60 minut w 180*C. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyjąć z formy i odstawić do całkowitego wystygnięcia.4. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i likierem kokosowym (ewentualnie regulując gęstość dodając cukru pudru lub soku z cytryny/likieru). Polać babkę lukrem.



Inspiracja: Cukrowa wróżka