ßßß
SKŁADNIKI: (3 porcje)60 dag filetu z łososia1 mały kalafior30 dag małych pieczarek1 papryka1 cukinia1 cebula3 cienkie plasterki masła czosnkowegopieprz cytrynowyprzyprawa do ryb(u mnie od SKWORCU)przyprawa curryVegetaolej1. Łososia przekroić na 3 kawałki, każdy kawałek oprószyć solą, przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki.2. Warzywa dokładnie umyć. Cukinię i cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Wszystkie razem wymieszać. Oprószyć vegetą i curry, nalać na rękę troszkę oleju i natrzeć warzywa. Przełożyć je na tackę do grillowania.3. Łososia ułożyć na folii aluminiowej, na każdy kawałek położyć cieniutki plasterek masła czosnkowego i zawinąć. Grillować ok 20 minut.