ßßß
Składniki:130 g margaryny3/4 szklanki brązowego cukru2 jajka2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowegołyżeczka cukru z prawdziwą wanilią3 banany rozgniecione widelcem250-300 g truskawek świeżych2 kopiaste szklanki mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaczerwony barwnik DR OETKERszczypta soli80 ml mlekaPrzygotowanie:Margarynę umieszczamy w garnku i gotujemy do roztopienia, pozostawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy cukry i wbijamy jajka, dokładnie ubijamy. Do ubitych jajek dodajemy banany i stopione masło. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, barwnik, mleko i sól wszystko miksujemy około 5 minut. Truskawki siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszego ciasta, mieszamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy blachę z papilotkami i przekładamy do nich ciasto. Tak przygotowaną blachę umieszczamy w piekarniku i pieczemy 20-30 minut, aż babeczki nabiorą lekko pomarańczowej barwy.









