Wykonanie
Cześć kochani, przepraszam, że robię takie przerwy w dodawaniu postów, ale ostatnio nie miałam czasu na to żeby spokojnie usiąść i napisać coś dla Was. Tak jak napisałam w poprzednim
poście, dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na danie zrobione w parowarze. Zacznę od tego, że kupiłam sobie parowar
marki AMICA model PT3011 i jestem z niego bardzo zadowolona! Zdecydowanie polecam ten produkt, cena jest zdecydowanie za niska w porównaniu do jakości urządzenia i oczywiście produktów w nim urządzonych. ;) Ja do dzisiejszego dania dodałam
fasolkę szparagową, co moim zdaniem pasowało idealnie, ale wy możecie podać roladki z innym dodatkiem.

Składniki:2
filety z piersi kurczaka300 g startych
pieczarekmozzarella light
przyprawa do kurczaka KAMIS
sól i
pieprz do smakuew.
fasolka szparagowaPrzygotowanie:
Pieczarki umieszczamy w misie parowaru, gotujemy 30 minut i zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy filety tak, jakbyśmy chcieli zrobić z nich duże kotlety.
Ser kroimy w paski. Na przygotowanego
kurczaka nakładamy
pieczarki, kładziemy po 2-3 paseczki
sera i zawijamy roladki, aby się dobrze trzymały i nie rozpadały, obwiązujemy je dokładnie nitką i obtaczamy w
przyprawie do
kurczaka. Gotowe roladki umieszczamy w misie parowaru i gotujemy 15 minut, po tym czasie dodajemy drugą misę w której umieszczamy naszą
fasolkę i wszystko gotujemy jeszcze przez 20 minut. Po zagotowaniu dokładnie i delikatnie pozbywamy się
nitki.













