Wykonanie

Bardzo fajna propozycja czy to na obiad, kolacje, a może nawet na przyjęcie. Można przygotować wcześniej, zamrozić a kiedy przyjdzie nam ochota wyjmujemy z zamrażarki, rozmrażamy do piekarnika i chwila moment mamy coś dobrego do zjedzenia. Klasyczny kotlet z
pieczarkami w zmienionej formie :DPrzepis bierze udział zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .Składniki:2
piersi z kurczaka300 g
pieczarek2 łyżki smalczyku roślinnego "Smakowita Pajda" z
ziołami ogrodowymiulubione
przyprawy do kurczakasól i
pieprz1/2 kulki
mozzarelliPieczarki kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na rozgrzany smalczyk i podsmażamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem.
Piersi z kurczaka cienko rozbijamy, posypujemy naszą ulubioną
przyprawą do kurczaka.
Mięso dzielimy na pół jeśli piersi są bardzo duże można podzielić na trzy części. Foremkę do muffinek delikatnie natłuszczamy i wkładamy kawałkami
mięsa tak żeby końce wystawały poza. Do środka wkładamy wcześniej przygotowane
pieczarki i przykrywamy wystającymi końcówkami
piersi z kurczaka. Tworzy nam się mała babeczka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C na 15 minut, po tym czasie wyjmujemy i posypujemy wierzch
startym serem. Wkładamy z powrotem na kolejne 10 minut.


Smakowita Pajda zaskoczyła mnie wyrazistym smakiem