Wykonanie

Składniki na farsz:25 dag
białego sera25-30 dag ziemniaczanego pirre1 łyżka
słoniny mielonej lub pokrojonej w drobne kawałeczki1 średnia
cebulasól i
pieprz do smakuN patelni wytop
słoninę, a następnie dodaj pokrojoną w drobna kostkę
cebulę, smaż na wolnym ogniu do zrumienienia
cebuli, a następnie odstaw do wystygnięcia.

a o to i skwareczki........
Ser i
ziemniaki włóż do miski i wymieszaj mikserem, zimną
słoninę z
cebulą i dopraw
solą i
pieprzem oraz wszystko razem wymieszaj.

A tak to mniej więcej wygląda........Składniki na ciasto:30 dag
mąki < to jest około 2 szklanek>1/2 szklanki gorącej
wody3 łyżki
olejuDo miski wsyp
mąkę dodaj
olej i
wodę i ugnieć ciasto.

Nasze ciasto........Ciasto podziel na trzy kawałki i pokolei rozwałkuj bez
mąki < nie powino przywierac do blatu> na grubośc około 2-3 milimetrów, a następnie na całym placku powycinaj szklanką koła.

Nasze kółeczka..Do powycinanych kół nałóz łyżeczką na środek farsz , a następnie dokładnie posklejaj pierogi.

Około takiej ilości farszu.

Posklejane pierogi układaj na czystej ściereczce .Pierogi wrzucaj do wrzącej,osolonej z łyżką
oleju wody i gotuj po wypłynięciu na wieszch na wolnym ogniu około 5-8 minut. Odcedz i wyłóż na talerz i oprusz skwareczkami
słoniny z
cebulą. Smacznego !

Idealne ......