Wykonanie
<
Śledź smażony po duńsku w słodkiej zalewie octowejPesto z
bazylii >Smażona
cukinia z
czosnkiemPrzepis pochodzi z książki kucharskiej Katarzyny Rozmysłowicz pt. Kuchnia Wegetariańska.
Składniki na 4 porcje:3 średnie
cukinie2 ząbki
czosnkuSólpieprz grubo mielonyszczypta świeżo utartej
gałki muszkatołowej1 łyżeczka suszonego
majeranku3 łyżki
oliwy do smażenia
ser feta do posypania (opcjonalnie)Wykonanie:
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski ( najłatwiej za pomocą obieraka do warzyw) Solimy i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie na
oliwie smażymy drobno pokrojony
czosnek, uważając, by się nie przypalił.Dodajemy
cukinię,
pieprz i
gałkę muszkatołową. Wszystko smażymy kilka minut bez przykrycia.
Cukinię podajemy gorącą, posypaną roztartym w dłoniach
majerankiemAbout Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka ><
Śledź smażony po duńsku w słodkiej zalewie octowejPesto z
bazylii >