ßßß
Danie w 5 minut, które jest pyszne, jesli zadbasz o najlepszej jakości składniki. Makaron z fetą i pomidorkami rób latem, gdy trwa sezon na pomidory, a fetę i oliwę kupuj najlepszej jakości. Inaczej szkoda sobie będzie psuć smak.250g świeżego makaronu spaghetti4 łyżki najlepszej oliwy extra virgin4 ząbki czosnkusól i pieprz do smaku100g najlepszej jakości greckiej fetyświeża bazyliaUgotuj makaron w osolonej wodzie - świeży będzie się gotował 3 minuty. To mniej więcej tyle czasu, ile trwa przygotowania sosu: czosnek pokrój w plasterki i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Gdy już odcedzisz makaron, wrzuć na patelnię pokrojone na pół pomidorki, a zaraz potem ugotowany makaron. Wymieszaj wszystko dokładnie, by makaron okrył się aromatyczną oliwą. Dopraw grubo mielonym czarnym pieprzem. Tuż przed podaniem wrzuć pokrojoną w kostkę fetę, a na talerzu posyp makaron świeżą bazylią. I już, w 5 minut gotowe danie :)