Wykonanie
Rozgrzewająca, bardzo smaczna, syta. Najlepsza ze świeżo upieczonymi grzankami. Prosta i szybka w przygotowaniu. Przepis z bloga Chili&tonka .

Składniki :1
kalafior300 ml płynnej
śmietany ( zastąpiłam
mlekiem )1 czubata łyżeczka
currysól,
pieprz do smaku
Kalafior dzielimy na różyczki. Zalewamy śmietaną/mlekiem i ok 1 L
wody tak aby
kalafior był w całości przykryty. Całość dobrze solimy, wstawiamy na gaz i gotujemy pod przykryciem aż
kalafior będzie miękki. Następnie dodajemy
curry i miksujemy całość na gładki krem. Doprawiamy
solą,
pieprzem.Najlepiej przed zmiksowaniem odlać trochę płynów, zmiksować i ewentualnie jeśli zupa jest za gęsta dolać odlany płyn. Dzięki temu zupa nie będzie za rzadka a o gęstości będziemy mogli sami decydować.Smacznego :)