Wykonanie
Fajne, szybkie, sycące, smaczne danie na sobotę. Wystarczy kilka składników i śniadanie, obiad czy kolacja z głowy :) Przepis z Tej strony.

Składniki na 4 porcje : ( dla 2 osób )4 podłużne
bułki ( u mnie
bułki z
cheddarem )5 jaj1/3 szklanki kremówkiokoło 115 g pancetty lub
chudego boczkuokoło 85 g
startego sera gruyere ( u mnie zwykły
żółty ser )2
cebulki dymki lub pęczek
szczypiorkusól,
pieprzW bułkach na środku wycinamy V, wyciągamy ok 1 cm miąższu. Układamy na blasze do pieczenia. Odstawiamy.Pancettę kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy na chrupko na patelni. Dymkę/szczypiorek siekamy. W misce mieszamy
jajka z kremówką, doprawiamy
solą i
pieprzem.Do mieszaniny jajecznej dodajemy resztę składników : pancettę,
ser,
szczypiorek. Mieszamy. masę wlewamy do
bułek po sam wierzch. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy 20-25 minut aż wierzch ładnie się zezłoci. Pozostawić na 5 minut do lekkiego ostygnięcia, podajemy.

Smacznego :)