Świetny dodatek do mięs, makaronów, sosów itp. Pominęłam dodanie skórki z cytryny bo chciałam aby sól była z samymi ziołami. A zapach po otwarciu słoiczka....mmmm...cudny. Przepis z Tego bloga .Składniki :1 szklanka soli gruboziarnistej3 łyżki suszonej skórki cytrynowej ( pominęłam )2 łyżki czarnego pieprzu ( dałam w ziarenkach )2 łyżki suszonego rozmarynu2 łyżki suszonego tymianku2 łyżki suszonego oregano1 łyżeczka płatkówczerwonej papryki ( zamiast papryki dodałam czerwony pieprz ziarnisty )Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy pulsacyjnie parę razy aż składniki się połącza. Ja robiłam to za pomocą blendera. Chciałam, żeby pieprz dobrze się rozdrobnił i całość zmieliłam na dość drobno ( oprócz oregano, które dałam dopiero na drugi dzień gdyż nie dysponowałam taką ilością ).