Wykonanie
Świetny zastępnik tradycyjnych naleśników, bardzo smaczne, w miarę szybko się je robi. Przepis z bloga Domi w kuchni, trochę pozmieniałam przepis jeśli chodzi o farsz pod swój
ser, który trzeba było zużyć w najbliższym czasie.

Składniki :naleśniki takie jak każdy robi w
domku tylko, żeby były w miarę cienkie - nie popękają przy zwijaniuniecały kilogram
ziemniaków600 g
twarogu ( użyłam
serka wiejskiego )6 dużych
cebulpieprz,
sólmasło,
olej do smażenia
Ziemniaki gotujemy,odcedzamy na sitku, zostawiamy na chwilę żeby odparowały. Przekręcamy przez maszynkę do
mięsa razem z
serem lub przeciskamy przez praskę. Solimy,
pieprzymy, odstawiamy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masełka na złoty kolor. Zestawiamy z ognia aby ostygła.Połowę przestudzonej
cebulki dodajemy do farszu, drugą zostawiamy do podania. Farsz dobrze mieszamy, próbujemy, ewentualnie doprawiamy.Na naleśniki nakładamy dość
poro farszu u mnie około 3 łyżek ale ilość zależy od wielkości naleśników. Składamy do środka najpierw boki,
potem górę i dół naleśnika.Naleśniki można podać w takiej formie lub jak ja dodatkowo podsmażyć na masełku lub
oleju. Chciałam je zamoczyć w
jajku i obtoczyć w
bułce tartej, usmażyć ale brakło mi czasu wiec je tylko podsmażyłam. Myślę, że podane w ten sposób też świetnie by smakowały :)Smacznego :)