Wykonanie
            Rewelacyjne, orzeźwiające, nie za słodkie. Przygotowane w słoiczkach można zabrać wszędzie. Do pracy, szkoły, na piknik. Szybkie i proste w zrobieniu. Przepis w całości pochodzi z bloga Kuchnia na obacach . Lekko tylko go uprościłam, żeby jeszcze szybciej można było je zrobić, zmieniłam również niektóre proporcje składników dopasowując je do moich słoiczków.

Składniki : ( na 3 słoiczki o pojemności 200 g )40 g 
ciastek pełnoziarnistych digestive ( w oryginale 
herbatniki )4 łyżki 
cukru pudru1 łyzeczka 
cukru waniliowego300 g quarku lub kremowego 
sera na sernik z wiaderka1 łyżeczka ekstraktu 
waniliowego250 g 
truskawekponad to : 
cukier puder do 
truskawek i 
cukier waniliowy lub 
laska wanilii lub jak ja użyłam 1/3 łyżeczki domowej 
wanilii w proszku .
Ciasteczka rozdrabniamy na pył, najlepiej wałkiem lub dłonią. 
Serek mieszamy z 
cukrem pudrem, 
cukrem waniliowym i ekstraktem 
waniliowym. Odstawiamy. Ok 80 g 
truskawek odkładamy do dekoarcji resztę blenderujemy. Kto jak woli można na mus lub jedynie rozdrobnić. Ja zmiksowałam ale posostawiłam kawałki 
truskawek. 
Truskawki mieszamy z około 2 łyżkami 
cukru pudru i 
wanilią. Ilość 
cukru zależy jak bardzo słodkie są 
truskawki. Najlepiej dodawać stopniowo i próbować.W słoiczkach układamy na samym dnie pokruszone 
cisteczka, 
potem ser, mus z 
truskawek i na wierzchu układamy pokrojone świeże 
truskawki.Smacznego :)