ßßß
Cookit - przepis na SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO
Składniki
Masło
Biszkopty
Herbatniki
Ciastka
Ser
Wanilia
Homary
Cukier puder
Żelatyna
Sok z cytryny
Śmietana kremówka
Truskawka
Wykonanie
Sernik
truskawkowy
na zimno można przygotować w sezonie
truskawkowym
ze świeżych
truskawek
, a poza sezonem z mrożonych.SKŁADNIKI:5 dag
masła
20 dag
biszkoptów
,
herbatników
lub
ciastek
digestive25 dag
serka
waniliowego
homo
1/2 szklanki
cukru pudru
2 łyżki
żelatyny
2 łyżki
soku z cytryny
200 ml
śmietany 30%
1/2 kg
truskawek
Truskawki
umyć, odszypułkować i zmiksować.
Masło
roztopić.
Ciastka
drobno pokruszyć i połączyć z
masłem
. Tortownicę (śr.21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyć masą
ciasteczkową
i odstawić do lodówki.
Żelatynę
wymieszać z
sokiem z cytryny
i 2 łyżkami wrzątku. Podgrzać do rozpuszczenia (np.w mikrofalówce) i połączyć z musem
truskawkowym
. Zmiksować, dodać
serek
i
cukier
.
Śmietanę
ubić na sztywno, dodać do masy truskawkowej i delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć na
ciasteczkowy
spód. Wstawić do lodówki na noc.
Źródło:
http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2014/06/sernik-truskawkowy-na-zimno.html
Przepisy powiązane
Ciasto śmietankowe z puree truskawkowym
Ciasto śmietankowe z puree truskawkowym
Ciasto śmietankowe z puree truskawkowym
Ciasto śmietankowe z puree truskawkowym
Ciasto śmietankowe z puree truskawkowym
Składniki powiązane (0)