Wykonanie
            Kremowy, aksamitny, odświeżający i tak prosty deser :) Tak naprawdę składa się z 
trzech składników, nic tu nie trzeba piec ani gotować. Wystarczy łyżka do pomieszania i odrobina cierpliwości, bo trzeba dać temu cudu czas na schłodzenie. Ten deser jest wymarzony na 
truskawkowy sezon, więc korzystajmy, 
póki truskawki są tak słodkie i pyszne.



Składniki :500 g. 
serka mascarpone20-25 słodkich, dojrzałych 
truskawek20-25 
herbatników1 
laska wanilii2 łyżki 
cukru pudruPrzygotowanie :Dokładnie umyte i osuszone 
truskawki przecinam na pół. 
Serek mascarpone ucieram z 
cukrem pudrem i ziarenkami 
wanilii. 
Herbatniki siekam nożem na drobne kawałki.Niewielką miseczkę (z płaskim dnem) wykładam folią spożywczą, na dnie układam warstwę 
truskawek. Na 
truskawki wykładam 1/3 
serka, a następnie połowę pokruszonych 
herbatników. Te przykrywam kolejną porcją 
serka, na nie wykładam połówki 
truskawek, przykrywam je pozostałym 
serkiem. Ostatnią warstwę stanowią 
herbatniki. Szczelnie zawijam miseczkę, wstawiam deser na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmuję deser, odwracając miseczkę do góry dnem, zdejmuję folię przed pokrojeniem.Przepis autorski.


