Wykonanie
Czyli po prostu puree ziemniaczane ze smażoną
kapustą włoską. Niby nic a jednak obiad odmieniony i
ziemniaki smakują o niebo lepiej. Z racji, że ja uwielbiam smażona
kapustę to dla mnie była uczta dla podniebienia :) Przepis z programu Rachel Allen " Ulubione potrawy Rachel ".
Składniki :1
włoska kapusta ( myślę, ze 1/2 średniej spokojnie wystarczy ja nawet dałam mniej )1-2 łyżeczki
wodyziemniakiok. 3 łyżek
masła + do puree
mleko ( ilośc zależy od naszych upodobań )
sól,
pieprzZiemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kapustę szatkujemy. Wrzucamy do rondla ( najlepiej jakby naczynie było szerokie i płytkie, ja to robiłam na patelni ) z
masłem,
wodą. Przyprawiamy, mieszamy, przykrywamy pokrywką. Od czasu do czasu mieszamy. Jak
kapusta puści
soki zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy.Do ugotowanych
ziemniaków dodajemy
masło,
mleko,
przyprawy i tłuczemy na puree. Dokładamy
kapustę, mieszamy. Danie ma by mokre ale nie lejące.Smacznego :)