Wykonanie
Bardzo prosty nie wymagający użycia robota placek. Wystarczy odważyć składniki, wymieszać, przelać do formy do piekarnika i po 35 minutach możemy się rozkoszować ciachem:) Upieczony specjalnie dla mojego N., który uwielbia " marchewkowce ", zresztą ja też. Pycha :) Przepis z bloga Fantazje kulinarne
Magdy K :)

Składniki :300 g startej na drobnych oczkach
marchwi200 g
wiórków kokosowych180 g
brązowego cukru trzcinowego3
jaja1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia3 czubate łyżki
mąki pszennejW dużej misce mieszamy razem wszystkie składniki aż się połączą. Najlepiej łyżką lub
łopatką. Przekładamy do formy o średnicy ok 21 cm. Dno wyłożyłam papierem do pieczenia a boki posmarowałam
masłem. Równamy wierzch. Pieczemy w temp. 200°C przez 35 minut.Ważna rada
Magdy : pod koniec pieczenia zaglądajcie czy wierzch Wam się nie przypala jeśli tak nakryjcie go folia aluminiową albo papierem do pieczenia. Mi na szczęście wyszło idealne :)Smacznego :)