Wykonanie
Kolejna odmiana standardowych mielonych z dodatkiem
ryżu i
żółtego sera, to akurat miałam do wykorzystania. Smaczne, pożywne i już nic nie zalega w lodówce ;)

Składniki :około 150 g
mięsa mielonegookoło 200 g ugotowanego
ryżu ( ja wykorzystałam
ryż, który został mi z obiadu z dnia wcześniejszego )1 spora garść
żółtego sera startego na grubych oczkach1,5 łyżeczki
koncentratu pomidorowego1 ząbek
czosnkujajko1/2 szklanki
bułki tartej + do obtoczenia
margaryna lub
smalec do smażeniaWszystkie składniki wkładamy do miski, wyrabiamy masę tak jak na tradycyjne kotlety mielone. Jeśli jest za rzadka dosypujemy
bułki tartej. Formujemy kotleciki, obtaczamy w
bułce tertej i smażymy na patelnii ( na
smalcu lub
margarynie - co kto woli ) na rumiano z obu stron.Smacznego :)A oto składniki na potrzeby akcji Franky Tylko ze spiżarni, przepis również dołanczam do akcji : Ekspresowo w kuchni