Wykonanie
Zdecydowanie najlepsze rafaello domowego wyrobu jakie do tej
pory jadłam. Pysznie
mleczno -
kokosowy -
wafelkowy smak a do tego w samym środku okazały
migdał mmm rozpływa się w ustach. Słodkie ale nie do przesady takie akurat na słodką zachciewajkę. Rafaello to robię już od kilku lat i za każdym razem zbieram za nie pochwały :) Przepis dostałam od mojej przyjaciółki Agi, Ona zaś wyszukała kiedyś w internecie :) Zachęcam do ulepienia :)
Składniki :10 dkg wiórek
kokosowych do obtoczenia10 dkg wiórek
kokosowych do środkakostka
masłaszklanka
cukru1/2 szklanki
wody25 dkg
mleka w proszku2
płatki waflicałe
migdałyWodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej
cukier. Odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygnie wlewamy do miski i dodajemy pozostałe składniki : pokruszony
wafel,
masło,
mleko, 10 dkg
kokosu. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Tak powstałą masę odstawiamy do lodówki na 30 min.W międzyczasie sparzyć
migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.Po pół godzinie wyjmujemy masę z lodówki ( można trzymać dłużej do momentu kiedy mamy czas na lepienie ) ,formujemy kulki i wkładamy
migdał do środka, następnie obtaczamy w wiórkach
kokosowych.Smacznego :)