ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopłaty wafli 4 plastrywiórki kokosowe 20 dekagramówmleko w proszku 30 dekagramówmasło 20 dekagramówcukier 1 szklanekmigdały 10 dekagramówwoda 1/2 szklanekWykonanie:Zagotować 1/2 szklanki wody, wsypać cukier i czekać aż się rozpuści. Do posłodzonej wody wsypać drobno pokrojone wafle, dodać masło, mleko i połowę wiórków. Wymieszać 30min. Wstawić do lodówki.Migdały sparzyć i obrać ze skórki.Schłodzoną masę wyjąć z lodówki i uformować kuleczki w środek każdej wsunąć migdał, następnie obtoczyć je w pozostałości wiórków kokosowych.Poukładać w małych karbowanych foremkach i dobrze schłodzić!!Autor: tico9595Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: