Wykonanie
« Powrót  Opis:DOBRE NA RÓŻNEGO RODZAJU IMPREZY, ŚWIĘTA. ALE TAK ŻE BY SIĘ POCHWALIĆ ZNAJOMYM WŁASNO ZROBIONYM RAFAELLO
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopłaty
wafli 4 plastry
wiórki kokosowe 20 dekagramów
mleko w proszku 30 dekagramów
masło 20 dekagramów
cukier 1 szklanek
migdały 10 dekagramów
woda 1/2 szklanekWykonanie:Zagotować 1/2 szklanki
wody, wsypać
cukier i czekać aż się rozpuści. Do posłodzonej
wody wsypać drobno pokrojone
wafle, dodać
masło,
mleko i połowę wiórków. Wymieszać 30min. Wstawić do lodówki.
Migdały sparzyć i obrać ze skórki.Schłodzoną masę wyjąć z lodówki i uformować kuleczki w środek każdej wsunąć
migdał, następnie obtoczyć je w pozostałości
wiórków kokosowych.Poukładać w małych karbowanych foremkach i dobrze schłodzić!!Autor: tico9595Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: