Wykonanie
1,5 szklanki
mąki1
jajko3 dag
drożdży1 łyżeczka
cukruszczypta
soli1/2 szklanki
mlekafarsz:200 g
mięsa wieprzowego1
jajkosól,
pieprzpieprz kajeński
czosnek w płatkachSposób przygotowania
Drożdże wymieszać z
cukrem i odrobiną ciepłego
mleka. Wymieszać z 2 łyżkami
mąki. Resztę
mąki przesiać do miski, zrobić wgłębienie i wlać w nie rozczyn. Kiedy zacznie rosnąć, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia.
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Zmielić w maszynce, dodać
jajko i
przyprawy i dokładnie wymieszać.Z wyrośniętego ciasta odrywać porcje i formować kulkę w farszem w środku.Pampuchy parować pod przykryciem przez 15 minut. Podawać z sosem,
cebulką lub smażoną na
maśle bułką.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL