Wykonanie
            W przeciwieństwie do mojej rodziny, uwielbiam 
szpinak. Mogłabym jeść go pod każdą postacią. Osobom krzywiącym się na samo wspomnienie tego słowa polecam połączenie z 
serem feta. Dziś w w formie 
drożdżowych pierogów, pysznych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nadają się również do odgrzania w mikrofalówce.Składniki-50 dag 
mąki-3 dag 
drożdży-1 szkl. ciepłego 
mleka-łyżka 
cukru-3 
jajka-3 łyżki 
oleju-60 dag 
mrożonego szpinaku-łyżka 
masła-30 dag 
sera feta-zmiażdżony ząbek 
czosnku-
sól, 
pieprzPrzygotowanieZ 
drożdży, 
cukru, 3 łyżek 
mleka i łyżki 
mąki zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia.Zaczyn, 
olej, 2 
jajka, resztę 
mleka i szczyptę 
soli wymieszać z 
mąką, odstawić.
Szpinak rozmrozić i podsmażyć na 
maśle. Przestudzić. Dodać rozkruszoną 
fetę i 
czosnek. Doprawić wg uznania.Ciasto rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Nakładać porcje farszu i zlepiać brzegi. Posmarować roztrzepanym 
jajkiem. Piec ok. 25 minut w temp. 200st.Smacznego :)
