Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Domowy żurek
Serek jogurtowy »
Sieja wędzona

Składniki:-
sieja,-
sól kamienna 50g/litr
Ryby wypatroszyć, nie skrobać, włożyć do zalewy (1 do 1,5 litr zalewy na kg
ryby) na 24h w lodówce temp. ok 6 stopni.Następnie wyjąć, powiesić do ocieknięcia na kilka godzin i dokładnie osuszyć.Następnie wieszamy do wędzarni. Temp ok. 40-50 stopni, mało
dymu duży ciąg i osuszamy ok 30 min. Następnie wędzimy ciepłym
dymem o temp. do 50 stopni przez ok 3-4h, czas potrzebny na uzyskanie ładnej barwy. Następnie należy podnieść temp do 80-90 stopni, aby wewnątrz najgrubszego
mięśnia ryba uzyskała co najmniej 62 stopni.Jeśli nie mam czasu, a
rybka już czeka to można natrzeć ją
solą morską i
ziołami, jeśli lubicie.Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie powiesić w wędzarni, osuszyć i wędzić 3-4 h z podpiekaniem na koniec, do osiągnięcia temp wewnątrz najgrubszego
mięśnia ok 62 stopni.Smacznegopiątek, 03 kwietnia 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter