Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sieja wędzonaWędzenie ryb »
Serek jogurtowy
Robiony w oparciu o przepis ArkaSkładniki:-
jogurt typu greckiego z żywymi kulturami bakterii-
oregano-
suszune pomidory-
czosnek niedźwiedzi-
czosnek w ząbkach
Jogurt wymieszać z
ziołami, my robiliśmy jeden
serek z dodatkiem
czosnku niedźwiedziego (po lewej), a drugi z dodatkiem kilku roztartych ząbków
czosnku (po prawej).

Przelać
jogurt do tetrowej pieluchy. Powiesić na ok godzinkę celem wstępnego ocieknięcia. Następnie lekko sprasować.

Ja użyłem praski do
serów. Z ok. 1,5l
jogurtu zleciała ponad szklanka
serwatki.Smacznego.niedziela, 05 kwietnia 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter