Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynka w
papryce wędzonej wg. ...Konserwa z
wędzonej makreli w ... »
ŁOPATKA Z
SZYNKOWARU wg. Darka _C

1 Kg
łopatki 1/2 szklanki
wody łyżeczka
cukru pudru (ja dałem zwykły) 2 łyżeczki peklosoli szczypta
gałki muszkatołowej pieprz do smaku jak kto lubi łyżeczka
majeranku łyżeczka
żelatyny mięso kroimy na pla
stry 2 cm i średnio rozbijamy tłuczkiem.
Wodę zagotować z
solą i
cukrem, ostudzić , zalać
mięso troszkę ugniatając i wstawić do lodówki na 12 h. Na następny dzień dodać
przyprawy gałkę muszkatołową ,
pieprz ,
majeranek ,i
żelatynę i dokładnie wymieszać. Do
szynkowara włożyć układać
mięso ugniatając dobrze aby w środku nie było powietrza , zawinąć woreczek zamknąć
szynkowar i do lodówki na 24 h. Następnie parzymy w temp. 80-85 stopni do osiągnięcia wewnątrz produktu temp. 71 stopni , wystudzić troszkę
szynkowar i do lodówki na 12 h Po tym czasie wyjmujemy szyneczkę i się zajadamy. Smacznego.wtorek, 18 listopada 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter